Vuoden Yhteiskuntatieteilijä valittu

Yhteiskuntatieteiden maisteri Marita Ruohonen on valittu Vuoden Yhteiskuntatieteilijäksi. Ruohonen siirtyi kesäkuussa Ensi- ja turvakotien liiton toimitusjohtajan paikalta Suomen Mielenterveysseuraan, jossa hän aloitti toiminnanjohtajana syyskuun alussa. Valintaperusteina Vuoden Yhteiskuntatieteilijäksi ovat merkittävä järjestöura ja mielenterveystyön tärkeys nykypäivän työelämässä.

Sinnikästä työtä pahoinvoivien hyväksi

Marita Ruohosella on takanaan pitkä ura sosiaali- ja terveysalan järjestöissä. Suomen Mielenterveysseuran uuden toiminnanjohtajan mukaan mielenterveys unohdetaan usein terveydestä puhuttaessa. Toinen yleinen ajattelutapa on nähdä mielenterveys yksinomaan mielen sairauksien puuttumisena. Mielenterveys pitäisi nähdä ennen muuta kansalaistaitona. Mielenterveyden edistäminen kuuluu kaikkeen yhteiskunnalliseen toimintaan, Ruohonen korostaa.

Vuoden Yhteiskuntatieteilijä valittiin kahdeksannen kerran

Vuoden Yhteiskuntatieteilijä on valittu vuodesta 1999 lähtien. Vuosina 1999-2004 nimike oli Vuoden Valtiotieteilijä. Valinnassa painotetaan uraa, yhteiskunnallisesti merkittäviä ajatuksia tai uusia näkökulmia. Vuoden Yhteiskuntatieteilijä voi edustaa julkista sektoria, politiikan, kulttuurin, tieteen tai yritysten maailmaa. Ruohosen valinnalla SVAL haluaa paitsi korostaa mielenterveystyön merkitystä myös antaa tunnustuksen järjestötyölle. SVAL:n työssä käyvistä jäsenistä 10 % työskentelee järjestöissä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jalkapalloyhteiskuntatieteilijäilta 2.7.

Hallitus 2019-2020

Teatteriesitys: Luolamiehen ruuhkavuodet 15.11.2016